Secret Sign - Peace symbol


1 2 3! Kebiasaanya kita selalu angkat tangan Peace semasa mengambil gambar. Tapi anda semua tahu tak rahsia di sebalik lambang Peace itu? Ok, di sini saya ingin berkongsi sedikit mengenai rahsia lambang Peace!


Simbol ini berasal dari simbol syaitan yang diamalkan semasa upacara keagamaan Yahudi. Simbol ini telah digunakan oleh Yasser Arafat (Bekas Presiden Palestin), Richard Nixon dan Winston Churchil (Bekas Presiden Amerika).

Richard Nixon


Winston Churchill


Yasser Arafat

Lambang kedamaian pada tangan sebenarnya berasal dari simbol gerakan Illuminati!!. Tanda “v” mempunyai pelbagai sejarah. V (tanda tangan) adalah tanda huruf Roman yang bermaksud nombor 5 dan Adam Weishaupt menggunakan simbol ini dalam gerakan rahsianya iaitu Illuminati(pertubuhan Yahudi). Ahli-ahli Illuminati akan menggunakan simbol ini sebagai tanda “Law of Fives”(Hukum Lima).

Dalam tulisan Yahudi, huruf V (Van) bermaksud ‘Nail’ (Kuku). The Nail adalah salah satu tanda rahsia Syaitan yang digunakan dalam upacara penyembahan berhala. Syaitan ingin membiarkan kita tahu bahawa itu adalah tanda kegemarannya. Anton Lavey, pengasas Church of Satan(Gereja Syaitan), menggunakan simbol PEACE sebagai latar belakang mimbar upacara penyembahannya. Simbol PEACE ni adalah dari simbol kumpulan Yahudi yang anti Kristian(antiChrist). Mereka mengambil salib kristian dan mematahkannnya ke atas dan menerbalikkannya ke bawah.Tanda 3 palang yang menghala ke bawah membawa maksud Past(Palang kanan), Present(Palang tengah) dan Future(Palang kiri)

4 comments:

najahchoco said...

nauzubillah.. baru tahu.. jauhkan lah kita dari perangkap keji yahudi dan kafir

sri rahayu mamat said...

baru tahu..thank u sebab bagi info berguna ni...mintak nak share dalam blog saya boleh? ramai kawan2 yang suka buat tanda peace ni esp bile bergambar....coz sharing is caring kan..:)

nOr aIsHa said...

assalamualaikum syukran atas perkongsian ini..sy pn salah sorg yg selalu wat PEACE..nauzubillahh..mohon izin utk share..

Daredevil said...

peace be upon u.

akhi, boleh tlg bagitau nama upacara keagamaan yahudi tu?

susah hendak percaya maklumat yg ade bnyk fitnah.sorry

Related Posts with Thumbnails