Wake Up Project - ENGRAM The Hidden Secret of Mind ManipulationTalian hayat ekonomi dunia dipegang oleh negara-negara maju. Manakala negara-negara membangun ditekan dan ditindas untuk mengikut rancangan ekonomi yang ditetapkan oleh mereka. Sedangkan semua yang mereka lakukan adalah sah dari segi polisi dan prinsip ekonomi global.

Selama lebih dari 50 tahun ini, Negara-negara maju telah mengerakkan ekonomi dunia melalui teknologi “Global Hypnotism. Apakah yang dimaksudkan oleh “Global Hypnotism?

Hipnotism adalah satu cara untuk mengubah kepercayaan seseorang individu. Melalui sistem ini, pihak penjajah hanya perlu mengubah sistem kepercayaan para menteri kabinet dan Perdana Menteri sesebuah negara untuk mengubah nasib dan kepercayaan rakyat di negara tersebut. Menteri pula akan mengubah polisi ekonomi negara tersebut untuk diseragamkan dengan keperluan semasa ekonomi global. Permainan rancangan ekonomi dunia sebenarnya hanya ditetapkan untuk kepentingan negara-negara maju.


Satu dokumen CIA yang bertarikh 7 Januari 1953 yang telah diklasifikasikan sebagai ‘bukan rahsia rasmi’ mendedahkan bahawa manusia boleh dihipnosiskan untuk menurut perintah dengan mudah. Hipnosis ialah program yang memberi arahan kepada Minda Bawah Sedar. Ia boleh dilakukan dengan menggunakan ikon, signal, perkataan, tulisan, panggilan telefon, siaran radio, video gambar dan sebagainya. CIA juga membuktikan bahawa hypnosis boleh dijadikan sebagai satu senjata ketenteraan yang canggih tanpa disedari oleh manusia.

Agenda utama CIA yang ditubuhan di bawah Nationat Security Act 1947 adalah untuk menjalankan penyelidikan dan eksperimen “Mind Control”. Pada ketika itu program kawalan minda ini telah pun diamalkan oleh Russia. China dan Korea Utara. Program Kawalan Minda yang pertama dianjurkan oleh CIA ialah pada tahun 1950 dibawah fail rahsia “Bluebird”.

Projek Bluebird diarahkan untuk mengkaji keupayaan manipulasi Minda Bawah Sedar untuk melakukan perkara-perkara berikut:-
  • Mengarahkan seseorang untuk melakukan sesuatu yang bertentangan dengan kepercayaan mereka.
  • Membolehkan seseorang melakukan kerja-kerja ketenteraan didalam tempoh yang singkat.
  •  Menghilangkan daya ingatan seseorang.
  • Mengunakan ikon dan simbol untuk memanipulasi minda.
Pada 13 April 1953, Pengarah, Richard Helms telah meluluskan dan mengarahkan perlaksanaan projek rahsia mengenai manipulasi minda peringkat lanjutan diatas nama Mind Control Ultra (MKULTRA) dan melakukan tugasan-tugasan ultra sensitive work’.


Sepucuk surat rasmi daripada Richard Helms bertarikh 3 April 1953 kepada Penolong Pengarah CIA  Allen Dulles bertajuk “Dua Projek Penyelidikan yang Paling Dasyat” (MKULTRA dan MKDELTA) menyatakan bahawa projek ini  adalah rahsia keselamatan negara yang paling unggul dan boleh memanipulasi minda manusia untuk menjajah mereka dari jarak jauh tanpa disedari oleh mereka. Projek ini mengunakan keupayaan untuk meracun dan membunuh sebilangan besar penduduk termasuk kanak-kanak dan ahli keluarga sendiri.

Projek ini telah ditamatkan pada 1964 dan Pengarah CIA ketika itu Richards Helms telah memusnahkan semua fail rahsia penyelidikan MKULTRA supaya tidak diketahui oleh dunia luar.

To Be Continue.....

0 comments:

Related Posts with Thumbnails