Wake Up Project - Disebalik Laman Pencarian "Google"

Nama "Google" berasal dari kesilapan mengeja "googol," yang merujuk kepada 10100 (angka 1 diikuti seratus angka sifar). Kata kerja "google" dalam Bahasa Inggeris boleh didapati di dalam Merriam Webster Collegiate Dictionary dan Oxford English Dictionary, bermaksud "menggunakan enjin gelintar Google untuk memperoleh maklumat dari Internet."

Misi Google adalah untuk menetapkan maklumat dunia dan membuatnya boleh dicapai dan berguna secara universal. Slogan tidak rasmi syarikat ini telah diciptakan oleh mantan pekerja dan jurutera pertama Gmail iaitu Paulus Buchheit, "Jangan jahat". Terdapat pelbagai kritikan terhadap Google, antaranya ia berkaitan dengan masalah kebimbangan mengenai privasi maklumat peribadi, hak cipta dan sensor.

"Google" merupakan sistem yang dicipta oleh 'mereka' dalam usaha untuk pengawalan minda kita 'Mind Control'. Ia juga memiliki persamaan seperti laman sosial "Facebook" . Apa yang kita taipkan untuk pencarian. Ia pasti akan rekodkan untuk tujuan semakan mereka dimasa akan datang. Pasti anda berasa hairankan, bagaimana saya mengetahui perkara yang agak tidak logik ini. Rahsianya mereka dapat mengetahui melalui "google analytic" dan "adsense."

1. Enter your search term [e.g. footy scores]

2. Select “one day in advance” and click “Google Search”

3. Google searches the web as it will look tomorrow

Baru-baru ini ada isu ditimbulkan mengenai nyalaan besar matahari akan berlaku pada tahun 2013. Sumbernya boleh diperolehi disini. Ada juga terdapat pendapat menyatakan bahawa zaman teknologi ini akan berakhir pada tahun 2038, ideanya bermula dari sini. Kesemua teknologi akan hancur dan hilang, selepas dari tarikh itu kita akan kembali ke zaman lampau, 'back to basic'. Duit akan menjadi kertas kosong dan tiada nilainya. Selepas duit menjadi kertas kosong secara automatik emas akan berharga seperti yang pernah kita baca mengenai penggunaan emas dan perak kembali digunakan. Selain emas dan perak, benda yang paling berharga adalah air yang bersih.

Kisah yang berlaku dimesir itu adalah salah satu agenda illuminati. Mengapa? kerana terdapat perkara yang berharga disana iaitu harta benda Firaun, Ia merupakan harta nenek moyang untuk ratu elizabeth bagi melakukan "Big Ritual" seperti apa yang terdapat di dalam cerita "APOCALYPTO"

Cookies google akan tamat pada tahun 2038. Mengapa 2038, Y2k38 ?. Mengapa google cookie tidak akan tamat sehingga tahun 2100? Ini kerana, mereka telah pun mengetahui mengenai zaman itu tidak ada lagi teknologi yang dimiliki didalam dunia ini lagi pada tahun itu.

Apa perkaitan mind control dan google?. Google mengawal apa yang kita baca, kita lihat, kita dengar, kita tengok dan pelbagai lagi. Bukankah itu memperlihatkan kita telah sedia dikawal dan mereka tidak mahu kita mengakses serta mengetahui apa yang ada disana.

Mind control .. everything you know from Google and related is wrong

Google & Gmail
Google = goo+girl
Gmail = g + male


Kredit to: Erry

6 comments:

Norasiah Nasir said...

salam..ermm.bila bc terasa mcm ada cctv je ikut kita..mgerikn......

Gerai Naim Best...2 said...

salam...citer nie nk download maner

azka said...

tak ramai yg sedar ttg rancangan google kuasai dunia, aku dan kawan2 4-5 tahun lepas ada bincang perkara ini. tak sangka idea ni ada org ketengahkan balik..

google punya teknologi mungkin 20 tahun ke depan, cthnya kemunculan facebook atau 'salah satu tamadun it' semng telah mereka jangkakan.

cuba buka web google tgk betul2 kt dalam tu.. semua ada.

salam

Zurina J. said...

Boleh bagi sumber asal yang boleh dirujuk?

seigneur de la guerre said...

Zurina: ini lah sumber asal..jika saudari ingin bahan rujukan saudari boleh mencarinya dan mengkaji dengan sedikit panduan dari artikel saya

Sekian

lemangcute yang Kosong said...

cuba taip myquran di google translater.. the tdia akan translate sebagai syaitan..astagfirullah... mari kita rate dan laporkan sebagai offense... hmmmm

Related Posts with Thumbnails